איך בעצם פועל סופח לחות ביתי?

מייבש לחות, קולט לחות או סופח לחות- כל אלו שמות נרדפים למכשיר שמטרתו להוריד את הלחות בחלל.
כל מה שאתם צריכים לדעת על מכשיר סופח לחות לבית, למשרד או למחסן.

 מה זה בכלל סופח לחות ולמה צריך אותו בכלל?

סופח לחות הוא מכשיר חשמלי שמוריד את רמת הלחות בחלל בו הוא מוצב ומסייע במניעת עובשים, ריחות לא נעימים ושיפור איכות האוויר לנשימה.
בדומה למזגן גם לסופח יש מדחס ומשטח לעיבוי הלחות שבאוויר.
בשונה ממזגן מדחס הסופח נמצא בתוך החלל בו הוא עובד ולא מותקן מחוץ אליו כמו במזגן.

למדחס הסופח משטח עיבוי צמוד מאוורר שתפקידו למשוך לתוכו אוויר לח מתוך החדר ולהחזירו לאחר שהלחות ממנו הוסרה. הנוזלים שצבר המכשיר מהתהליך יורדים אל מיכל אגירה ואותו יש לרוקן בכל פעם שהוא מתמלא.

איך תדעו שאתם סובלים מלחות גבוהה?

סימן אחד ללחות גבוהה הוא ריח, נכנסתם הביתה אחרי יום עבודה ואתם מריחים ריח של טחב? אוויר עומד ומחניק? כנראה שיש לחות גבוהה בחלל. הלחות אופיינית מאד ביחידות מרתף, מחסנים בקומת מרתף, דירות מגורים שאינן מאווררות כראוי ואף דירות מגורים אשר ממוקמות באזורים לחים ישובים סמוכי חוף או ישובים הנמצאים במקומות גבוהים.
הסימן הנוסף לעודף לחות בחדר הוא כמובן התפתחות עובש, כאשר תנאי הלחות הגבוהה מאפשרים זאת נבגי עובש יתפתחו על נעליים, מעילים, רהיטים, קירות, מאחורי ארונות או רהיטים אחרים צמודי קיר ואפילו בתקרת החדר.

מתי צריך להפעיל סופח לחות בבית?

בחללים אשר סובלים מעודף לחות יש להפעיל את הסופח בכל זמן שבו הלחות עולה מעבר לטווח “בטוח” למניעת התפתחות עובש ונזקים אחרים.
הלחות המומלצת למחייה היא סביב 55% . בחורף הלחות בבית יכולה לעלות ולהגיע מעל ל-70% בקלות בעיקר בעקבות שינויי טמפרטורה הגורמים לעיבוי של אוויר חם בתוך הבית אל מול האוויר הקר שבחוץ. בקיץ הלחות תעלה בעיקר בגלל אחוזי הלחות הגבוהים בנגרמים בגלל מזג האוויר החם.
הסופחים הנמכרים כיום הנם מכשירים “חכמים” הם יודעים להפסיק או להתחיל את פעולתם בהתאם לרמת הלחות שהגדרנו להם וכמובן לעצור כאשר מיכל האגירה שלם התמלא.

אז למה להפעיל סופח ולא מזגן?

הדלקת קולט לחות להורדת הלחות באוויר עדיפה מעבודת מזגן לצורך זה,
למרות שגם במזגן וגם בסופח לחות קיים מדחס עדיף להפעיל סופח לחות מהסיבה שסופח הלחות ייעודי לפתרון בעיית הלחות, הוא מוכוון לפעולה זו וכאשר הוא מגיע לרמת הלחות שרצויה הוא עוצר את פעולתו.
לעומתו, המזגן שתפקידו העיקרי להוריד ולהעלות את הטמפרטורה בחדר, והורדת אחוזי הלחות הם תוצר משני ולא ייעודי של המזגן.
בנוסף צריכת החשמל של המזגן גבוהה בהרבה מאשר צריכת החשמל של סופח הלחות וכאשר מדובר בהפעלה לאורך זמן החיסכון בצריכת החשמל הוא משמעותי.

היתרונות בשמירת הלחות הרצויה

שמירה על לחות רצויה בחדר תהפוך את השהייה בו לנעימה יותר.
זה יורגש בעיקר באוויר נעים לנשימה וללא ריחות טחב.
בנוסף, הורדת הלחות תמנע הופעת עובש בקירות ובתקרה ותחסוך את הצורך בניקוי וצביעה אחת לכמה שנים.

איך לבחור את הדגם המתאים לי ביותר?

הדרך הכללית והפשוטה ביותר היא להתאים את הסופח לנפח החלל ע”י נוסחה לחישוב הספק הסופח:
אורך החדר כפול רוחב החדר כפול גובה החדר את הסכום שיצא יש לחלק במספר 6 = הספק הסופח המתאים.
לדוגמה: חדר באורך 7 מטר X  3 מטר רוחב X 2.8 מטר גובה = 58.8 מטר מעוקב חלקי 6 = 9.8 כלומר- הספק הסופח המתאים לחלל זה הוא 10 ליטר ליממה.
כמובן שזהו חישוב כללי מאד ומתאים לחללי מגורים ואחסנה, רצוי תמיד לקחת סופח בהספק מעט חזק יותר מהמומלץ על מנת לספק את הפתרון גם במצבי קיצון בחלל.
כאשר מדובר בחללים בהם גדלים צמחים או מאוחסנת במקום סחורה המייצרת לחות הנוסחה לא רלוונטית ויש לקבל ייעוץ לפי רכישה.

מומלץ ליצור איתנו קשר לפני רכישה, לספר ליועץ על התנאים השוררים בחדר המיועד על מנת להתאים את הסופח לחלל בצורה המקצועית ביותר.