איך להתאים מסיר לחות לבית?

מהו מסיר לחות?
מסיר לחות ביתי (שנקרא סופח לחות / קולט לחות / מוריד לחות / יבשן לחות) הוא מכשיר חשמלי אשר מוריד את רמת הלחות.
הצורך בהורדת אחוז הלחות בחדר נובע גם מטעמי נוחות וגם מטעמי בריאות.
ביחידות מרתף אשר אינן אטומות היטב עלולות להיווצר חדירות מים ולגרום לרטיבות בקירות אשר גם תתפתח בעתיד לעובש.
בחדרים בבית או מחסנים אשר אינם מאווררים כראוי נוטה להיווצר גם ריח לא נעים של טחב ואף עובש אשר עלול להיות מסוכן לנשימה.

איך פועל מסיר לחות? מסיר לחות משנה את מצב הצבירה של אדי המים שבאוויר לנוזל ואוגר אותם במיכל פנימי אותו יש לרוקן מדי כמה זמן כאשר הוא מתמלא.
את המיכל יש לרוקן על מנת שהמכשיר יתחיל לעבוד שוב וברוב הדגמים ניתן לחבר צינורית ניקוז וכך לקבל ניקוז קבוע ללא צורך בריקון המיכל.

לרוב, כאשר אנו מגלים מוקד התפתחות של עובש מאחורי ארון או קיר המרתף זהו מצב שבו כבר התפתח עובש ונוצר נזק ולכן חשיבותו של מסיר לחות ביתי גבוהה גם מההיבט הבריאותי וגם בשמירה על רכוש בעל ערך כמו רהיטים, ציוד אלקטרוניקה, ספרים ומוצרי נייר, כלי נגינה ועוד.

רגע לפני שרוכשים מסיר לחות- איך לטפל בגורם ללחות?
לפני שאתם רצים לקנות מסיר לחות חשוב לגלות מה הגורם להצטברות לחות, אם מדובר ברטיבות המופיעה בקיר או בתקרת המבנה יש לבדוק שלא מדובר בנזילה או בפיצוץ בצנרת. בחדרים ללא חלונות או במרתפים מומלץ להתקין אביזר אוורור כגון ונטה או מפוח להחלפת אוויר "עומד" בחדר, תחלופת אוויר בחלל תפחית ריחות לא נעימים של טחב ותעכב התפתחות עובש.

מה תקופת האחריות למסיר הלחות?
כאשר ניגשים לרכוש מכשיר להורדת לחות חשוב להבין שמדובר במוצר אשר צריך לפעול בבית או במרתף במשך לא מעט שנים ומאד מומלץ לרכוש במקום שמספק שירותי בדיקת מעבדה ואפשרות לתיקון במקרה של תקלה. בשוק קיימים מבחר דגמים של מסירי לחות מחברות שונות, רצוי לרכוש מסיר לחות של יצרן ותיק שקיבל ביקורות טובות ברשת.
במעמד הרכישה בקשו פרטים על ארץ הייצור, שם היצרן ותקופת האחריות.

התאמה של הספק המסיר לגודל החדר
השלב הראשון בבחירת המסיר הוא התאמת ההספק שלו לגודל החלל וגם לאחוז הלחות שבאוויר. הספקו של מסיר הלחות מצוין על ידי כמות המים שהוא מסוגל לקלוט מהאוויר בחדר בפרק זמן של 24 שעות. לדוגמה- מסיר לחות SAD12 מתוצרת SMART AIR מתאים לחדרים עד 25 מטר מרובע ומייצר 12 ליטר ביממה לעומת מסיר לחות SAD20 מתאים לחדרים עד 50 מטר מרובע ומייצר כמות של 20 ליטר ביממה. אז איך נדע איזה דגם של מסיר לחות יתאים לחדר שלנו? באופן כללי, מסירי לחות בהספקים של 10 ליטר ביממה יתאימו לחדרים קטנים עד בינוניים, מסירי לחות בהספקים של 20 ליטר ביממה יתאימו לחדרים גדולים יותר כמו יחידות דיור או מרתפים ומסירי לחות בהספק של 30 ליטר ביממה יתאימו לחדרים גדולים (עד 70 מ"ר) ואף לדירה שלמה.
במקרים בהם ישנה לחות גבוהה באופן ניכר רצוי לקבל ייעוץ אישי על מנת להתאים את המכשיר הנכון עבור הנתונים שלכם.
אגב, רמת הלחות המומלצת לחדר מגורים היא 55%-60% לחות יחסית בטמפרטורה של 22 מעלות.

עצמת הרעש שיוצר המכשיר
מסיר לחות ביתי צריך להיות ממוקם בסביבת המגורים הקרובה אלינו ולכן חשוב שעצמת הרעש אשר נוצרת מהסופח לא תהיה חזקה מדי ותגרום לנו להעדיף לכבות את המכשיר.
בתוך מייבש הלחות עובדים מדחס ומאווררים השואבים אוויר לח אל תוך המסיר ופולטים אותו חזרה אל החדר. רכיבים אלו מייצרים רמת רעש מסוימת (ספציפית ליצרן ולדגם) ולכן חשוב לבדוק בנתוני היצרן את רמות הרעש שיוצר המכשיר ואף מומלץ להגיע לחנות ולשמוע את המכשיר בזמן העבודה.

כמה חשמל צורך מסיר הלחות?
יעילותו האנרגטית של מסיר לחות תהיה שונה במידה מסוימת מיצרן כזה או אחר. צריכת החשמל יכולה להיות בין 250W ועד 400W לכן רצוי לברר מה הדירוג האנרגטי של המכשיר על לחסוך בהוצאות החשמל שיצרוך מסיר הלחות בזמן הפעלתו.

נראות המוצר
עניין שאינו קשור ישירות לתפעול המוצר אך חשוב בכדי שנזכיר אותו הוא נראות המסיר. בין אם נמקם את מסיר הלחות בחדר הכביסה או בסלון המגורים עדיין מדובר במוצר שימוקם בסביבת המגורים הקרובה שלנו ורצוי שמראה המסיר יהיה אלגנטי ונקי על מנת שיתאים למראה החדר בו אתם מתכוונים למקם אותו.

טיפ חשוב- לקרוא את הוראות השימוש
להפעלה בטוחה ונכונה של מסיר הלחות רצוי לקרוא היטב את הוראות היצרן במלואן ולהקפיד לפעול על פיהן. בדף ההוראות יפורטו הוראות הפעלה ראשונה, הוראות שימוש במוצר, הוראות ניקיון פילטר אחת לשבועיים, תחזוקה כוללת ומקרא לתקלות.

למדריכים נוספים: