איך למנוע הופעת עובש בבית

עונת החורף הקרה והגשומה מביאה עמה גשמי ברכה לחקלאות, לטבע וגם למפלס הכינרת שזקוק לכל טיפת מים. אולם במקביל לטמפרטורות הנמוכות עלולות להיווצר בבית גם בעיות של לחות גבוהה, נזילות, רטיבות ועיבוי. ללא הטיפול המתאים כל אחד מהתופעות האלו יכולים לגרום להתפתחות עובש בקירות הבית, במטבח, בארונות הבגדים ועוד.

היווצרות לחות גבוהה בבית כתוצאה מעיבוי

הטמפרטורה הנמוכה גורמת לכולנו לסגור חלונות ומפתחי אוורור על מנת לחמם את הבית. הפרשי הטמפרטורה בין הבית החם לבין הקור בחוץ גורמים לתופעת עיבוי על חלונות וקירות חיצוניים בבית. הופעת העיבוי בולטת במיוחד על משטחי הזכוכית שבחלונות אך מתרחשת גם על קירות חיצוניים של הבית. חוסר טיפול בתופעת העיבוי יגרום לנזילות מים ממסגרות החלונות והרטבת הקיר ויוצרים את התנאים המושלמים להיווצרות עובש.
הפתרון- הצבת סופח לחות. בהתאמה נכונה של הספק המכשיר התוצאות ייראו בעין כבר בשעות הראשונות לפעולת הסופח. ההתעבות בחלונות תופחת משמעותית וכמעט תיעלם והקירות יפסיקו להיות לחים. בשימוש קבוע ומתמשך יותר של המכשיר תופעת העיבוי תיפסק לגמרי.

מניעת עובש בארון הבגדים ובחדרי הארונות

כמעט לכולנו זה קרה במיוחד בעונת החורף הקרה, מוציאים בגד מהארון ומרגיש לכם כאילו הוא לח או רטוב? שמתם לב לנקודות לבנות קטנות של עובש בנעליים?
ארונות בגדים וחדרי ארונות אינם מקומות מאווררים ונדירים המקרים בהם נתקלנו בחלון בחדר ארונות. חוסר האוורור בשילוב של קרבה טבעית לחדרי מקלחת מייצר מצב שבו קל לנבגי העובש להתפתח על בגדים, נעליים, מוצרי עור ועוד. הפתרון- הצבת סופח לחות. חדרי ארונות הם בדרך כלל חדרים קטנים (15 מ”ר) ולכן גם סופח בהספק נמוך יספיק להורדת הלחות לטווח בו עובש לא יתפתח על הבגדים היקרים שלכם.

עובש במרתף הבית

מטבעו- מרתף הבית אינו מקום מאוורר ועצם היותו ממוקם מתחת לפני הקרקע. כאשר מדובר במרתף המשמש כיחידת מגורים מתווספים עוד מייצרי לחות כגון אדים מהמקלחת, אדי בישולים ותליית כביסה. מייצרי לחות אלו מגבירים את הסיכוי להיווצרות עובש בחדרי הרחצה, בקירות, בארונות הבגדים, בארגזי מצעים ועוד.
הפתרון- הצבת סופח לחות. אם מדובר במרתף המשמש למחייה אחסון (ללא מקלחת ומטבח) הגדירו לסופח טווח לחות רצוי ורוקנו את מיכל המים בכל פעם שזה מתמלא.
במקרה של יחידת מרתף מושכרת למגורים- הדריכו את הדיירים להשתמש נכון בסופח וכך תוכלו להימנע מתלונות על עובש ביחידה.

מניעת עובש בחדרי רחצה

כמעט וכל התלונות המגיעות אלינו על הופעת עובש בקירות הבית קשורה לחדר רחצה. בין אם מדובר בחדר הרחצה עצמו ובין אם מדובר בחדר הסמוך לחדר הרחצה.
בזמן המקלחת נוצרים המון אדים מהמים החמים ובסיום הרחצה אדי המים האלו מתפשטים אל תוך הבית כאשר דלת המקלחת נפתחת. אדי המים מעלים את הלחות בבית ומהווים מצע נוח להתפתחות עובש.
הפתרון- הצבת סופח לחות. לאחר התאמה של הספק הסופח לגודל החלל ניתן להפעיל את הסופח לאחר היציאה מהמקלחת או להגדירו על הפעלה אוטומטית.

מניעת עובש במטבח ובארונות המטבח

ארונות המטבח אשר נמצאים בקרבה לכיור, שיש ומתקני מים ומקרים של היווצרות עובש בארונות המטבח ובכלים בעקבות רטיבות אינה נדירה. במקרה בו אתם מזהים ריח של עובש בפתיחת הארון במטבח או אם זיהיתם עובש שהתפתח על כלים יש לחפש את מקום הנזילה. מקרים של חדירת מים לארונות יכולה להיגרם מאיטום לקוי בשיש וגם נזילה מברזי מים ומתקני שתייה וטיהור מים.
לאחר תיקון נזילה או חדירת מים רצוי להציב סופח לחות בקרבת הארונות על מנת לייבש את האוויר, את הקיר ואת חלקי העץ שנספגו במים.

מניעת עובש במחסן

המחסן, בין אם חיצוני בחצר ובין אם פנימי בתוך הבית הוא חדר שנועד לאחסון ואנו נוטים לבקר בו לעתים די רחוקות. בגדים, ספרים, מסמכים שונים וריהוט שאינו בשימוש הם מצע נוח להתפתחות עובש כאשר תנאי הלחות מאפשרים זאת. במחסן אשר ממוקם במרתף תת קרקעי נוצרת לחות גבוהה באופן טבעי (בעיקר בגלל חוסר באוורור) ובמחסן חיצוני לבית נוצרת לחות גבוהה בעיקר בגלל חוסר בידוד וגם חדירת מים למבנה.