מדריך רכישה לקולט לחות ביתי
קולט לחות יכול לפתור את תחושת האוויר העומד והטחוב מיחידת המרתף או מחדר הכביסה שלכם ולמנוע מצבים של הופעת קרדית האבק, עובש וטחב ולמנוע בעיות בריאותיות הקשורות לנזקים שבתנאי לחות גבוהה בסביבת המגורים.
מה צריך לדעת לפני שקונים קולט לחות?
למה נחוץ הקולט לחות?
מדוע אתם זקוקים לקולט לחות? האם מדובר במרתף למגורים? האם מדובר בספיחת לחות לאחר תיקון נזקי נזילות ומים? האם מדובר ברטיבות בקיר לאחר חדירת מים למרתף? האם מדובר בציוד יקר אשר הלחות הגבוהה פוגעת בו והורסת אותו? חשוב להבין ולשקלל את כל הפקטורים הנתונים בחלל על מנת להתאים קולט לחות בעל הספק מתאים אשר יספק את הפתרון האופטימלי להורדת הלחות.
קולט לחות לחדר מגורים- להורדת לחות בסביבת המגורים, גם מסיבות בריאותיות וגם במקרים של אוורור לקוי.
קולט לחות למחסן- להורדת לחות לשמירה על ציוד יקר ערך אשר ניזוק בגלל רטיבות ולחות.
קולט לחות קטן- להורדת לחות בחללים קטנים כגון חדר ארונות.
קולט לחות לארון- להורדת הלחות על מנת למנוע נזקי לחות בבגדים.
קולט לחות תעשייתי- להורדת לחות לאחר נזקי מים, נזילות וכו'.
איפה הולך להיות הקולט?
בתוך קולט הלחות פועל מדחס, המדחס מטבעו הוא רכיב מעט מרעיש בגלל אופן פעולתו. אם בכוונתנו להפעיל את הסופח במרתף רמות הרעש שמייצר קולט גדול יהיו פחות משמעותיות מאשר הפעלה של המכשיר בסלון או בחדר השינה. הדרך הטובה ביותר לדעת אם רמת הרעש היא סבירה היא לגשת לחנות המאפשרת הפעלה של קולט הלחות בתצוגה.
בדרך כלל הרעש שיוצר קולט הלחות הוא "רעש לבן" וכמו בדומה למזגן עילי או רעש ממקרר ביתי הוא רעש סביל אשר אינו מפריע בחיי היום יום.
איזה מותג של קולט לחות כדאי לרכוש?
רוב המותגים של סופחי הלחות מצליחים לבצע הורדת לחות משמעותית בהנחה שההספק של הקולט מתאים לגודל החלל שבו הוא הוצב. מומלץ לרכוש מותג אשר נמכר מספר שנים בארץ וכזה שקיבל ביקורות גולשים באתרים כמו זאפ ואתרי סקירות מוצרים אחרים.
לגבי ארץ הייצור של קולט הלחות- כיום כמעט כל יצרני הסופחים העבירו את הייצור לסין. כאשר כמעט כל המותגים מיוצרים בסין חשוב לבחור במותג ותיק בעל ביקורות טובות והכי חשוב שעומד מאחוריו יבואן ישראלי ותיק אשר מעניק את האחריות למכשיר במקרה של תקלה.