4 סיבות שבגללן אולי אתם זקוקים לקולט לחות לבית

מדינת ישראל ידועה באקלים ה”משוגע” ששורר בה, מלבד עונת הקיץ החמה והלחה והחורף הקר עונות המעבר מתאפיינות בשינויי טמפרטורה ולחות גדולים.
סופח לחות מסיר לחות עודפת מהאוויר ויכול לגרום להשפעה עצומה בהורדת הלחות בחודשי הקיץ הלחים וגם בעונת החורף אשר גורמת לעיבוי רב בתוך הבית ומסייעת לעובש להתפתח על קירות, רהיטים ובגדים.

סופח לחות הוא בהחלט לא מוצר זול, במיוחד אם אתם מנסים להוריד את הלחות בחלל גדול, תחוב וקר. לעומת זאת, סופח לחות יכול לחסוך לכם אלפי שקלים לטווח הרחוק על הסרת עובש, תיקון נזקי עובש והחלפת ריהוט וביגוד שניזוקו מעובש.

אז מתי נזדקק לסופח לחות?
בדרך כלל נזדקק לסופח לחות בעונת החורך הקרה ולתחילת האביב, בתקופות אלו תופעות עיבוי, נזילות וחדירות מים יהיו נפוצות יותר.
תקופה נוספת היא עונת הקיץ החמה והלחה, במקומות אשר מטבעם אינם מאווררים כדוגמת מרתפים ויחידות מגורים בקומת מרתף/פרטר קיים סיכוי גדול יותר להתפתחות עובש עקב שילוב של לחות וטמפרטורה גבוהים.

ישנם בתים בעלי נטייה להיווצרות לחות גבוהה לאורך כל עונות השנה, בחלק מהמקרים עקב מיקום גיאוגרפי כמו קירבת הבית לים ובמקרים אחרים בגלל אופי הבניה (בניה על צלע הר כשחלק מקירות הבית צמודים להר).

לא כולם זקוקים לסופח לחות, אבל ישנן כמה סיבות עיקריות שסופח לחות יכול בהחלט לעזור.

  • יש לכם מרתף בבית.
  • בעונת החורף נוצר אצלכם עיבוי בחלונות אשר גורם להתפתחות עובשים בקירות.
  • אתם גרים באזור עם לחות גבוהה.
  • גיליתם עובש בקירות, ארונות בגדים, רהיטים.

1. יש לכם מרתף בבית

בין אם מדובר במרתף המשמש לאחסון ובין אם ליחידת מגורים נפרדת, מרתפים הם מקומות לחים עקב המגע של הקירות עם אדמה לחה וגם בגלל חוסר היכולת לאוורר כראוי.
בחדרי מרתף המשמשים לאחסון מעטים המקרים בהם אין צורך כלל בהורדת הלחות ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר ביחידת מגורים שהדיירים שגרים בה מתקלחים, מבשלים ותולים כביסה בתוך היחידה. ברוב המקרים האלו הלחות אשר נמדדת בחלל המרתף גבוהה מאד ויכולה להגיע עד ל-95%!

רכישת סופח למרתף תחסוך המון הוצאות בטווח הארוך בהסרת עובשים, תיקון נזקים לקירות, לרהיטים וגם בזה שתהפוך את יחידת המגורים המושכרת לנעימה יותר לשוכר.
חשוב להתאים את הספק הסופח לגודל החלל על פי הוראות היצרן על מנת שהסופח יהיה יעיל ככל האפשר ויצליח להוריד את אחוזי הלחות לרמה הרצויה.

2. בעונת החורף נוצר אצלכם עיבוי בחלונות

כולם אוהבים חלונות גדולים בבית. האור הטבעי אשר נכנס הביתה נעים וחוסך גם המון כסף בהוצאות החשמל של הבית אולם חלונות אינם מבודדים בצורת מושלמת וכתוצאה ממגע של אוויר לח בתוך הבית עם טמפרטורה נמוכה בזגוגית החלון נוצר המון עיבוי אשר מטפטף אל תוך המשקופים וגם אל הקיר שמתחת לחלון. התוצאה- קילופי צבע וכתמי עובש בסביבת החלונות של הבית. תופעת העיבוי נוצרת בעיקר בעונת החורף הקרה ונפתרת בקלות יחסית על ידי סופח לחות.

3. אתם גרים באזור עם לחות גבוהה

ללחות שבאוויר שמחוץ לבית השפעה גדולה על אחוזי הלחות שבבית, באזורים בהם הלחות היחסית גבוהה מ-60% באופן טבעי נוצרים תנאים אידאליים להתפתחות עובש.
הנטייה לחשוב שרק אם אתם גרים ליד הים תסבלו מלחות גבוהה אינה נכונה תמיד, גם בהרבה יישובים אשר רחוקים גאוגרפית מאזור הים ישנה נטייה להיווצרות עובש בעקבות לחות גבוהה.

בישובים הרריים בהם ישנה בנייה של בתים אל תוך צלע ההר (חיפה לדוגמה) ישנו ריבוי מקרים של לחות גבוהה ונזקי עובש הנגרמים מחדירות מים, חוסר יכולת לאוורר ועיבוי מהפרשי טמפרטורות.

4. גיליתם עובש בבית

אם כבר גיליתם עובש שהתפתח בקירות הבית, בתוך ומאחורי ארונות בגדים ורהיטים, בבגדים ונעליים או במקומות אחסון שונים בבית אתם בהחלט זקוקים לסופח לחות ורצוי גם כמה שיותר מוקדם. זאת בתקווה שהעובש נמצא בשלבי התפתחות ראשוניים ותוכלו להשתלט עליו בעצמכם מבלי להיעזר בבעל מקצוע.

אם מדובר במרתף רצוי לפעול בהקדם ככל האפשר, לאתר את כל המקומות האפשריים להתפתחות עובש (בעיקר מאחורי ארונות ורהיטים) ולהפעיל סופח לחות לאחר הסרתו.