מחפשים את מייבש הלחות הטוב ביותר על מנת להתמודד עם עיבוי מים, לחות ועובש? רצוי שתדעו שלא כל דגם של סופח לחות מתאים לכל אחד. בחירה לא מתאימה של סופח לחות שאינו מתאים לצרכים שלכם תגרום להוצאה כספית לא קטנה ו"תתקעו" עם סופח שלא עושה את העבודה.
SMART AIR, S&P ו VORTICE הם רק חלק ממותגים רבים של מייבשי לחות שתזהו כשתנסו לרכוש מייבש לחות ברשת. כולם מציעים מגוון של יתרונות על מנת לספק לכם את הפתרון הטוב ביותר להורדת הלחות.

עלות של מייבש לחות יכולה לנוע מכמה מאות שקלים (למייבשים המבוססים על חומרים סופחי לחות) ועד כמה אלפי שקלים (למייבשים הפועלים באמצעות מדחס). הסכום שתידרשו להוציא על מייבש לחות תלוי בעיקר בהספק שהוא מסוגל לייצר, כלומר- ההתאמה של המייבש לגודל החלל וגם בתכונות נוספות של המכשיר.

נקודת ההתחלה- מה גודל החלל ומהם תנאי הלחות בחלל?

ההספק של מייבש לחות ביתי נע בין 0.5 ליטר עד 20 ליטר והכוונה היא לכמות המים המקסימלית שהסופח מסוגל לייצר בפרק זמן של יממה. התאמת מייבש לחות לחלל צריכה להיות תלויה קודם בגודל החלל ואז גם בתנאי הלחות השוררים בו. לדוגמה- לחלל קטן כמו חדר ארונות או חדר שינה קטן בגודל של 15 מ"ר, סופח בהספק של 10 ליטר יפתור את בעיית הלחות אולם אם אותו החלל הוא מרתף המשמש גם למגורים (מקלחת, חדר כביסה, מטבח) אז באופן טבעי רמת הלחות תהיה גבוהה יותר בחלל זה ולכן מומלץ להתאים סופח בעל הספק גדול יותר.

היבטים נוספים בהם רצוי להתאים סופח בעל הספק גבוה יותר מהמומלץ:

  • במקרים בהם מדובר במרתף, במיוחד ביחידות דיור למגורים.
  • במקרים בהם אין אוורור מספיק בחדר, לדוגמה- חדר מקלחת ללא חלון.
  • בחדרי מגורים בעלי חלונות זכוכית גדולים ביחס לחלל, אז נוצרת התעבות מרובה של מים על החלון אשר מעלה את הלחות בחדר.
  • בחדרים אחרי נזקי כגון נזילות או חדירות מים למבנה.
  • ביחידות מרתף בעלות איטום לא תקין אשר סובלים מחדירת מים והופעה של רטיבות בקירות.

אילו תכונות נוספות רצוי שיהיה במייבש הלחות?

  • אפשרות לחיבור צינורית למייבש על מנת לקבל ניקוז מתמשך ללא תלות במיכל האגירה.
    למרות שבהרבה מקרים אין צורך לחבר צינור ניקוז כי נפח המיכל האגירה במכשיר מספיק לתקופה של כמה ימים, רצוי שתהיה את האופציה לחיבור צינורית לכל מקרה שלא יהיה. שימו לב שאת צינור הניקוז יש לרכוש בנפרד מהמכשיר.
  • פונקציית "אנטי פריז"- המופעלת בטמפרטורת סביבה נמוכה ומונעת ממייבש הלחות לקפוא.
  • פונקציית טיימר- אפשרות להגדיר למכשיר הפעלה למספר שעות מוגדר מראש וכך לחסוך בחשמל.
  • גלגלים בבסיס המכשיר- במידה ויהיה צורך לשנע את הסופח ממקומו בבית אז במקום להרימו רצוי שיהיו מותקנים בו גלגלים להזזה נוחה.

איזה מייבש לחות הוא הטוב ביותר?

מעבר להתאמת הספקו של מייבש הלחות לגודל החלל על מנת לקבל ספיחת לחות אופטימלית יש היבטים נוספים כמו ארץ הייצור (סין, אירופה) תקופת האחריות, איכות הרכבה, איכות חומרים וכמובן מחיר. לכן יהיה קשה לקבוע באופן חד משמעי איזה דגם של מייבש הוא הטוב ביותר.
על מנת לקבל את ההחלטה הטובה ביותר לפני הרכישה מומלץ להתקשר אל החנות (מומלץ אפילו ליותר מאחת) ממנה אתם רוצים לרכוש, לספר בכמה מילים על הצורך שלכם ולקבל ייעוץ מקצועי.